Personvernerklæring

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. Ekomloven § 2-7b.

Internettstatistikk

Vi samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på vårt nettsted med Google Analytics. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 123.456.789.123, brukes bare 123.456.789.XXX. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Administrasjon av vår nettside

Vi administrerer verktøy for måling og sporing ved hjelp av et Tag Management System: Google Tag Manager.

Informasjonskapsler Google Analytics

Analyseverktøyet Google Analytics plasserer informasjonskapsler på din maskin). Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn statistikk, og slettes etter 90 dager. Du kan lese mer om nettstatistikk over.

Informasjonskapsler Google Ads

Google remarketing: Med remarketingfunksjonen eller «Lignende målgrupper»-funksjonen i Google Ads når vi ut til folk som har besøkt nettstedet vårt tidligere, og vi vil kunne få vist annonser til disse personene.

Informasjonskapsler Adform

Adform remarketing: Med remarketingfunksjonen i Adform når vi ut til folk som har besøkt nettstedet vårt tidligere, og vi vil kunne få vist annonser disse personene. Adform lagrer informasjonskapsler i din nettleser for at denne funksjonen skal fungere.

Informasjonskapsler WordPress

Vår publiseringsløsning (CMS) plasserer to informasjonskapsler på din maskin. Disse brukes i forbindelse med innsending av skjemaer, og slettes etter 90 dager.

Informasjonskapsler Facebook

Med remarketingfunksjonen og Custom Audiences i Facebook når vi ut til folk som har besøkt nettstedet vårt tidligere, og vil kunne få vist annonser til disse personene. Facebook lagrer informasjonskapsler i din nettleser for at denne funksjonen skal fungere.

Skru av informasjonskapsler i din nettleser

Du kan velge bort Googles bruk av informasjonskapsler ved å gå til Googles Annonseinnstillinger. Du kan også velge bort en tredjepartsleverandørs bruk av informasjonskapsler ved å gå til bortvalgssiden for Network Advertising Initiative.

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Nyhetsbrev

For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet og har en egen personvernerklæring. E-postadressen lagres i en egen database og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv. Vi vil aldri dele din e-postadresse med andre.

Design: Ensign