Husene i Skogen felleshus

Heime i INEO-prosjekter

Vi i INEO er stolte over at våre prosjekter har fungert som pilot, som laboratorier, for det nå anerkjente bo- og trivselskonseptet Heime. I dag opplever mennesker og nabolag over hele landet at Heime styrker både sosial bærekraft og miljøregnskap.

Heime tar utgangspunkt i verdiene og mulighetene som ligger i fenomenet fellesskap. Konseptet tilrettelegger for at det skal bli enkelt for nye naboer å møtes, bli kjent, oppleve ting sammen og dele på ressurser. For oss som utbygger handler det da om å bruke vår kunnskap til å utvikle og tilby gode møtesteder og fasiliteter der «våre» beboere kan treffes både tilfeldig og planlagt. Eksempler kan være fullt utstyrte selskapslokaler, felleshus med alt fra kjøkken og TV-krok, lånerom med utstyr beboerne deler på drivhus, mingleområder med sittegrupper og kaffemaskin og gjestehybler. Alle de nevnte eksemplene er gjennomført og tatt i bruk av oss i INEO. Sammen med Heime har vi kartlagt hva som faktisk skaper trivsel, samhold og trygghet i leilighetsprosjekter og nabolag.

Brukervennlig teknologi for en sosial, enkel og trygg hverdag

Alle som flytter inn i et INEO-prosjekt, får tilgang til Heime-appen. Dette er en kommunikasjons- og aktivitetsplattform med mange muligheter:

  • Arrangør og tilrettelegger av sosiale aktiviteter: Heime arrangerer egne aktiviteter eksklusivt for beboerne i et INEO-prosjekt. De blir invitert og kan melde seg på via en egen bruker i Heime-appen, som har en egen aktivitetskalender.
  • Utvidet servicetilbud: Fra Heime-plattformen kan man bestille vaskehjelp, taxi, takeaway, frisørtime og mer som tilbys i nærområdet.
  • «Den hjelpsomme naboen»: Heime har en egen funksjon som heter «Den hjelpsomme naboen». Der kan man be naboene om hjelp til alt mulig – og si ja til å hjelpe.
  • Bookingfunksjoner og deling: Noen prosjekter har fellesrom og gjestehybler. Andre har delerom med utstyr som kan lånes og elsykler til alles disposisjon. Uansett hvilke fellesgoder boligprosjektet har, med Heime blir det enkelt å sjekke tilgjengelighet og reservere det du trenger.
  • Styrets idealverktøy: Det kan følge med litt arbeid i et borettslags- eller sameiestyre . Med Heime får styret en fin måte å strukturere arbeidet på og en effektiv kommunikasjonskanal.

Heime styrker sosial bærekraft

1 005 600 personer bodde alene i Norge i 2021 (Iflg. SSB). Det tilsvarer 18,8 % av befolkningen, og tallet vokser år for år. Ensomhet er for lengst pekt på som en av vår tids store utfordringer.

Vi i INEO vil forebygge ensomhet. Appen i seg selv er en kommunikasjonsplattform der beboerne kan møtes digitalt, men enda viktigere: den gjør det lettere å møtes fysisk. Enten det er å avtale en tur i skogen, bestille kinobilletter eller tipse om at det blir TV-kveld i fellesstua. Slik tror vi mennesker får mer innholdsrike, sosiale hverdager – et bedre liv, rett og slett.

Godt for nabolagets miljøregnskap

Deling er bra for miljøet, deling er bra for deg. Heime gjør det enkelt å dele på utstyr som ikke alle trenger å eie selv. Mange INEO-prosjekter etablerer et «lånerom» med verktøy og fritidsutstyr som beboerne eier i fellesskap og kan reservere gjennom Heime-appen. Det er for eksempel ingen grunn til at alle skal eie hver sin drill, gardintrapp og garasjejekk. Slik gjør INEO og Heime deling til naturlig del av hverdagen, og sparer samfunnet for unødvendig ressursbruk og utslipp.

Skapt for å deles: Rådhusmarka i Sandnes får felleshus med spisesal, kjøkken og TV-krok (full pakke fra Altibox, inkl. fotball, film, serier og gullrekka). Beboere kan også leie huset når de skal feire noe stort sammen med venner og familie.
Design: Ensign