Boligprosjektet Sjøhagen

Boligprosjektet Sjøhagen skal forebygge ensomhet – pressemelding

Kvalaberg, Hillevåg:
Boligprosjektet Sjøhagen skal forebygge ensomhet og produsere egen energi

– Vi boligutviklere har et stort ansvar for å bygge slik at folk kan møtes i hverdagen. At nye naboer enkelt kan bli nye venner. Det skal vi gjøre i Sjøhagen på Kvalaberg, forteller markedssjef i INEO Eiendom, Roy Klungtvedt.

Cirka 100 nye leiligheter står på planen for tomten mellom Hillevågsveien og Sjøhagen, nærmere bestemt der Rogalands Avis hadde trykkeri fram til 2002. Men det skal komme mye mer enn leiligheter, lover Klungtvedt.
– Felleshus med kjøkken og selskapslokale. Drivhus for de med grønne fingre. Lånerom for deling av verktøy og utstyr. Gjestehybler slik at man klarer seg uten det ekstra soverommet i egen leilighet. Ja, til og med en egen app – Heime – der beboerne kan kommunisere og avtale alt fra turer til leksehjelp. Vi har mange planer, men først skal vi ha en medvirkningsprosess. De som vurderer å bo her, kan påvirke hva vi faktisk skal realisere, sier Klungtvedt.

Egenproduksjon av energi

I tillegg til å løfte frem sosial bærekraft, ønsker INEO Eiendom å vise hvordan byggebransjen kan bidra til å løse prisproblematikken i dagens energimarked.
– Olje- og energiminister Terje Aasland var nylig ute i mediene og trakk fram fornybar bergvarme som en «glemt energikilde». Her på Kvalaberg skal vi ha egenproduksjon av energi gjennom varmepumper med brønnpark og vannbåren oppvarming. Det er en grønn løsning som hjelper på strømregningen, sier Klungtvedt.

Utbygger og arkitekt bak boligprosjektet Sjøhagen

Sjøhagen utvikles av INEO Eiendom og Helen & Hard arkitekter, som tidligere har samarbeidet om populære stavangerprosjekter som Husene i Skogen, Eplestien og Pynteneset. Sammen vant de to også prosjektkonkurransen om utbygging av Teknikken.

Fakta, ensomhet:

Ved inngangen til 2022 bodde 1 027 900 personer alene, som tilsvarer 19,1 prosent av befolkningen. Det er en økning på 0,3 prosentpoeng sammenlignet med året før, da antallet aleneboende for første gang bikket 1 million. Kilde: SSB.

Fakta, bergvarme:

For hver kw tilført på varmepumpen, får man mellom 3 og 5 kw tilbake i form av varmeeffekt. Kilde: Errivé, rådgiver i VVS-teknikk

Fakta, boligprosjektet Sjøhagen i Hillevågsveien 104:

  • Cirka 100 leiligheter med størrelser fra 42 kvm og oppover.
  • Solrik utsikt mot sør, samt Gandsfjorden og fjellene mot øst/sørøst.
  • Fleksible planløsninger som gir arealeffektive boliger.
  • INEO Eiendom kjøpte tomten av JM Norge høsten 2022.

Fakta, INEO Eiendom:

  • Ineo Eiendom har etablert seg som av de største boligutviklerne på Vestlandet og har siden oppstart solgt mer enn 1800 boliger. Å være tidlig ute med innovative løsninger, er blant forretningsidéene.

For mer informasjon, kontakt Roy Klungtvedt: 971 63 999 / roy@ineoeiendom.no.

Boligprosjektet Sjøhagen på Kvalaberg skal få felleshus hvor beboerne kan møtes til hverdags og fest, som her i INEO-prosjektet Eplestien på Tasta. Foto: Arve Gravdal.
Felleshuset i boligprosjektet Sjøhagen planlegges som et treffsted der beboerne kan lage mat sammen og spise middager i fellesskap. Foto: Arve Gravdal.
Boligprosjektet Sjøhagen
Stiplet linje viser ca. eiendomsgrense for tomten i Hillevåg der INEO Eiendom skal realisere et leilighetsprosjekt med fasiliteter og ordninger som skal forbygge ensomhet. Foto: Sindre Ellingsen.
Design: Ensign