Ovalen

Bo sentralt i Sandnes sentrum

Leiligheter fra 86–138 kvm BRA

I en balanse mellom det urbane og det maritime, rammet inn i tidløs arkitektur i en by som er i transformasjon.

Ovalen består av 55 boliger i størrelser fra 79 til 250 m². Gjennomgående leiligheter sørger for gode lysforhold fra morgen til kveld. Godt hjulpet av solen: er den oppe skinner den på Ovalen. På sjøsiden nytes fjord- og fjellutsikt, på by-siden kan liv i den unike parken ses fra balkongen. Parken til Ovalen er unik og fantastisk. Den bukter seg i sti fra den grønnkledde takterrassen ned til det opphøyde parkområdet foran leilighetene. Parkens plassering på andre plan gir en fredelig og harmonisk atmosfære.

Les mer på prosjektsiden.

I balanse mellom det urbane og det maritime

Ovalen snor seg elegant langs bryggekanter, med ovale former og moderne fasader. Bakkeplanet blir forbeholdt næring, mat og kultur. Den høye førsteetasjen er dekket av glassfasader og gir et nesten svevende inntrykk av de over-stående seks planene.

Urtehagen for grønne fingre

De romslige balkongene på Ovalens byside gir rom for både blomster og urter. Klør det ekstra i fingrene kan du bli med i Ovalens eminente hageklubb.

Den opphøyde og fredelige parken til Ovalen vil få et ekstra frodig hjørne. Grønne fingre trenger ikke å hvile seg selv om man kvitter seg med den tradisjonelle hagen. Urtehagen vil foruten å gi gode supplementer til salater og middagsretter også danne gode naboskap. Hva er vel koseligere enn å plante, luke, pleie og høste urter sammen med venner som har samme lidenskap og hobby?

UNO FORM
– Skandinavias mest ettertraktede kjøkken

Ovalens leiligheter blir utstyrt med uno form-kjøkken, en dansk designklassiker skapt av Arne Munch.

Med et markant design-, reklame- og forretningstalent og stor idérikdom revolusjonerte Arne Munch på slutten av 1960-tallet hele den danske og skandinaviske kjøkkenbransjen. Han konstruerte en kube på 60 x 60 x 60 cm. Den kvadratiske modulen gjorde det mulig å snu og vende på modulen etter brukerens behov og rommets innredning, og slik skapte de harmoniske målene et estetisk vellykket møbel. Et italiensk sofabord ga Munch ideen til Uno forms karakteristiske lamellskuffefronter, og avskaffet dermed håndtakene på kjøkkenet – også det var en revolusjon. Og navnet på kjøkkenet avspeiler selvsagt enkelheten. Designet var basert på én form – på latin heter det “uno form”.

Uno form kler og utfyller sådan den gjennomførte design- og arkitektur-linjen i Ovalen. Det er en eksklusiv og sofistikert kjøkkenløsning som kler deg som har sansen for rene linjer, lekre materialer og et sterkt individuelt look.

Sandnes beste adresse

Bo i øyeblikket – på den beste adressen i regionen. Umiddelbart ved bryggekanten og midt i byen. Det er en spennende bydel som vokser fram i Sandnes sentrum. Ovalens spennende arkitektur skaper et nytt signalbygg i Sandnes nye bydel Havneparken – som klart blir en signalbydel.

MONDO betyr verden. Navnet er valgt fordi inspirasjonen til denne restauranten er hentet fra alle verdenshjørner. Bare tenk på hvor mye verden har å by på av spennende mat og drikke. Som gjest hos Mondo får du oppleve noe nytt, her skal du bli overrasket. Den stilfulle restauranten er plassert helt nede ved vannkanten – i hjertet av Sandnes. Herfra drar den gastronomisk seilas hvor du måtte ønske.

Mondo har ett «Chefs Table» som er skjermet fra resten av restauranten. Her blir det servert en full meny med de beste smaker basert på tilgjengelige råvarer fra vårt totale univers. Drevet av lidenskap og kunnskap om smaker, teknikker og sammensetninger behandles råvarene med respekt og forsiktighet. Her får du alltid lokale råvarer fra de beste utvalgte produsentene. Her er du garantert gode smaker og god stemning!

Det nye rådhusets plassering og betydning tilsier at dette vil bli et signalbygg, både for innbyggerne og for den påbegynte transformasjonen av området Havneparken. Estetikk og arkitektur vil være viktige fokusområder, i tillegg til energi. Det nye rådhuset er et av ere pilotprosjekter innenfor Framtidens Byer.

Det betyr at rådhuset har et mål om passivhus-standard og lavt klimagass- utslipp, tilsvarende 50 prosent av et normalt bygg på samme størrelse.

Langgata er Sandnes hjerte og det tradisjonelle handlestrøket i byen, gågata alle må innom for torghandel, shopping, kaffedrøs og kanskje en cocktail.

Hele Sandnes by var i sin tid tiltenkt kvadratisk kvartalsstruktur, men bare området rundt Langgata og Krossen vest for jernbanen ble gjennomført. Små hus ordnet i klassiske bykvartaler tok form ettersom byen vokste fra Norestraen mot Vågen. Krossen med omkringliggende kvartaler ble etablert i 1872 som byens sentrum og handelssenter. Da jernbanen kom i 1878 ble det nytt liv i det tidligere handelssenteret på Neset i andre enden av Langgata, og grunnlaget var lagt for et sammenhengende handelssentrum som i dag er Norges lengste gågate. Langgaten er rundt 1 kilometer lang og en rekke bygninger og miljøer i gaten er bevarings- eller verneverdige.