3D-illustrasjon fra Husene i Skogen på Jåttå i Stavanger

Teknologi for økt livskvalitet

På Jåtun skal det høstes av den rivende teknologiutviklingen innen energi, byggematerialer, velferd, deling, kommunikasjon og transport. Målet er å utvikle et boligområde som etterlever bærekraftsmålene innen det å bygge, bo og nyte.

– Vi er så heldige at vi jobber og virker i en region som ligger helt i front på mange teknologiområder relevante for byggebransjen. Kolumbus og Lyse er blant de vi allerede har initiert samarbeid og mulighetsstudier sammen med, forteller Tjelta, som har mer på hjertet: Kolumbus er ledende på offentlige transportløsninger, og her har vi blant annet tanker om ting som cargosykler og bildelingsordning for Jåtun. Lyse er et hestehode foran de fleste på både energi- og fiberteknologi. I disse dager undersøker vi sammen hvordan Jåtun kan møte morgendagens behov i energiløsninger, forteller Tom Rune Tjelta, daglig leder i Jåttå Utbyggingsselskap.

Design: Ensign