3D-illustrasjon av inngangspartiet til Vålandstun

Miljøvennlige og smarte boliger som sprer bo-glede

De seks ansatte hos INEO Eiendom i Stavanger brenner for å skape spennende prosjekter og ta i bruk innovative løsninger. Målet er å gjøre prosjektene grønnere, smartere og mer miljøvennlige, samtidig som fokuset hele tiden er «å spre bo-glede».

INEO Eiendom var Vestlandets største boligbygger i både fjerde kvartal i 2019 og første kvartal i 2020, og har siden oppstarten solgt mer enn 1500 boliger.

Markedssjef Roy Klungtvedt trekker frem Eplestien på Tasta og Husene i Skogen ovenfor Hinna Park som veldig populære prosjekter. Begge er designet av det prisbelønnede arkitektfirmaet Helen & Hard og er bygget i massivtre.

– For oss er det viktig å bruke mest mulig naturlige materialer og bygge på en CO₂-besparende måte. Massivtre binder CO₂, og på grunn av treets gode fukttransporterende, temperaturregulerende og lyddempende egenskaper gir det et sunt inneklima. Det har en naturlig overflate og gir en lun og fin følelse inne i leilighetene, forklarer markedssjefen.

– Produksjon av sement derimot har et høyt utslipp av CO₂, derfor bruker vi kun betong i parkeringsanleggene, legger han til. Eplestien solgte til oppstart på kun 48 timer, og snart starter byggingen av de 107 leilighetene som ligger i åssiden like ved Tasta Senter. Byggingen av de 96 leilighetene i Husene i Skogene, som ligger i det nederste høydedraget mellom Jåttåvågen og Jåttånuten, er allerede i gang.

Begge prosjektene har leiligheter i varierte størrelser med svært godt gjennomtenkte planløsninger og ikke minst balkonger med glimrende solforhold.

– Våre prosjekter skal passe for folk flest, og det skal være noe for alle. Derfor har vi alltid stilfulle og praktiske leiligheter i flere størrelser og i ulike prisklasser, understreker Roy.

Husene i Skogen: Byggingen av de 96 leilighetene mellom Jåttåvågen og Jåttånuten er allerede godt i gang.

Trivsel, deling og trygghet

Når INEO Eiendom planlegger prosjekter, er det sosiale miljøet like viktig som det miljøvennlige perspektivet. Bedriften har lansert Heime, som er et bokonsept for mennesker som dyrker fellesskap, opplevelser, trygghet og tid til overs. De fire siste prosjektene har egne felleshus med stor TV og full pakke fra Lyse, samt hybler som beboerne kan leie dersom de trenger flere sengeplasser. Alle beboerne får tilgang til en skreddersydd app med en rekke praktiske funksjoner og god oversikt over hva som rører seg i boligprosjektet.

– Når beboerne laster ned appen, huker de av hvilke interesser de har. Dersom en person for eksempel reserverer fellesrommet for å se en fotballkamp, vil de andre som har huket av for «fotball» også bli invitert. Interesser kan gå på kryss og tvers av generasjoner, og beboere i alle aldre kan samles og se den sammen. Det er en fin måte å bli kjent med hverandre og skape trivsel på, forklarer markedssjefen.

Beboerne kan også bruke appen til å sjekke om gjestehybelen er tilgjengelig eller om det er ledig lånebil eller elsykkel i garasjen. Den har i tillegg en aktivitetsplan, som utarbeides av en Heime-ansatt, med kjekke, organiserte arrangementer for beboerne.

Delerom og drivhus

En annen unik ting med Heime-konseptet er delerommet som består av minst 100 basisartikler.

– Det er ingen grunn til at alle skal eie hver sin høytrykkspyler, ha fullt turutstyr, all slags verktøy eller sin egen tilhenger. Deling er både sosialt og smart, og det er bra for miljøet, sier Roy.

Heime-konseptet varierer litt fra prosjekt til prosjekt. Noen har treningsrom eller pizzaovn mens andre har parsellhage eller drivhus. Flere av prosjektene har flere av alternativene.

Trygghet er viktig for mange når de velger bolig, spesielt for de eldre.

– Her bor det mange generasjoner på ett sted, og det er alltid noen i nærheten. Med Heime-konseptet blir beboerne bedre kjent med hverandre, og da er det er lettere å be om hjelp, understreker markedssjefen.

Siste nytt innen teknologi

INEO Eiendom har et tett samarbeid med Futurehome, og de siste prosjektene har installert en smarthub der du kan styre blant annet lys, varme, alarm og dørlås trådløst.

– Vi er spesielt opptatt av å kunne styre varmen. Det er ikke nødvendig med samme temperatur både dag og natt. Med et tastetrykk kan hele huset settes i nattmodus. Det gir en lavere strømregning samtidig som det er miljøvennlig, forteller Roy og legger til at med smarthuben finnes det en rekke andre innstillinger. Her er det opp til hver enkelt beboers behov.

Det er flere fordeler med å kjøpe en helt ny bolig. Dersom du kommer tidlig inn i prosessen, kan du være med å påvirke noen av romløsningene og kan velge hvilket Norema-kjøkken du vil ha.

– Det føles mer som ditt eget hjem når det er helt nytt og du har fått være med å bestemme, mener markedssjef Roy Klungtvedt.

– Nye bygg er dessuten godt lydisolerte, holder på varmen, har den siste teknologien, har lave felleskostnader og du har fem års reklamasjon, legger han til.

Design: Ensign