– Startboliger fra Ineo Eiendom er fulle av bokvaliteter

– Glem alt det negative du har hørt om Startboliger. At de er trange og knotete, at de har dårlig plassering og lite sol. En Startbolig fra Ineo Eiendom er ikke slik. Tvert imot, forteller Eirin Hovland Hollund i Ineo Eiendom, og utdyper:

– Unge er kunnskapsrike og opptatt av å få mye for pengene når de kjøper sin første leilighet. Et dårlig produkt avsløres fort. De ønsker gode solforhold, mer enn et soverom, en god og arealeffektiv planløsning, og ikke minst; bra beliggenhet. Dette har vi alltid i tankene når vi utvikler Startboliger i våre prosjekter, som for eksempel i Eplestien på Tasta og Rådhusmarka i Sandnes.

Startboliger INEO Eiendom
I Rådhusmarka er det tre leiligheter Startboliger på ca. 45 kvadratmeter med ett soverom og en romslig stue/kjøkkenløsning for salg.

Økonomisk forutsigbarhet med en ny Startbolig

– I Startboligene som er over 50 kvadratmeter forsøker vi alltid å få til to soverom, uten å ødelegge planløsningen med vinkler og dårlig utnyttede rom. Samtidig plasserer vi leilighetene slik at beboerne kan nyte solen så lenge som mulig, sier Eirin. Med sine 29 år er hun i samme aldersgruppe som mange av dem som etterspør Startboliger. 

– Som tidligere bruktboligmegler og den yngste i Ineo, vet jeg at mange unge kan betjene et lån på ca. 2 500 000 kroner. Da kan de få en eldre leilighet med vedlikeholdsutgifter og uforutsette ekstrakostnader, eller en ny Startleilighet uten behov for vedlikehold de neste 10 årene, påpeker Eirin, og legger til:

– Siden man i de fleste leilighetene får to soverom kan man kan bo der lengre, ha overnattingsgjester eller spe på inntekten med en leieboer. Husk også at det ikke finnes mange nyere leiligheter på 50 kvadratmeter med to soverom, det gjør det lettere den dagen man skal selge. 

Hvitevarer alltid inkludert i Ineos Startboliger

Alle Ineo-prosjekter blir finansiert med 75 % i et felleslån. Det vil si at om du har 25 % i egenkapital, men enda ikke har inntekten til å betjene et lån på 2 500 000 kroner, kan du fortsatt kjøpe leilighet av Ineo.

– Vi har ordnet med gunstig rente og avdragsfrihet. Dette er bra for den som fortsatt holder på med studier, er lærling eller vet at man i løpet av de neste åtte årene vil få en bedre lønn. Vi vet også at med ny leilighet, må man også ha møbler. Vi hjelper kjøperne litt på veien, og leverer alle Startboliger med helt nye hvitevarer. Det er ca. 40 000 kroner spart! Disse måtte man vanligvis betalt med egenkapitalen, sier Eirin.

Stor pågang etter Startboliger

– Akkurat nå har Ineo ledige Startboliger på Rådhusmarka i Sandnes, opplyser Eirin.  Tre leiligheter på ca. 45 kvadratmeter med ett soverom, en romslig stue/kjøkkenløsning og flott beliggenhet med gangavstand til sentrum er for salg. Tre gode muligheter, mener Eirin som forteller at Startboliger fra Ineo er svært etterspurte.

– I Eplestien trinn 3 ble vi utsolgt etter en måned i marked. Disse boligene går som varmt hvetebrød, og derfor er vi i gang med planleggingen av Eplestien trinn 4. Her kommer det mellom 8 og 12 nye startboliger for salg i løpet av året, og allerede nå kan interesserte kontakte oss om disse. Det kan lønne seg!

Eirin Hovland Hollund INEO Eiendom
Kontakt Eirin hvis du lurer på mer om startboliger.

Design: Ensign