Rekordsterkt første kvartal

Rekordsterkt første kvartal for INEO – pressemelding

All time high-omsetning for INEO Eiendom

50 solgte leiligheter og 235.000.000 kroner i omsetning i løpet av årets tre første måneder. INEO Eiendom, som har noen av de største boligprosjektene i Stavanger og Sandnes, opplever stor etterspørsel og et rekordsterke første kvartal.

Rådhusmarka i Sandnes og Madla Vest er «lokomotivene» våre. I førstnevnte er det solgt 28 leiligheter siden årsskiftet, noe som betyr cirka 115.000.000 kroner i omsetning, sier markedssjef i INEO Eiendom, Roy Klungtvedt, og legger til: – Det er leiligheter i alle størrelser og prisklasser som selges. I prosjektet Madla Vest, hvor det er solgt 13 leiligheter i 1. kvartal, gikk det nettopp en større toppleilighet til 13.500.000 kroner.

Høye strømpriser virker positivt på salget

Klungtvedt forteller at flere forlater enebolig til fordel for leilighet på grunn av økte strømregninger:
– Flytter man fra en eldre enebolig på rundt 200 kvm til en leilighet på 100 kvm, snakker man fort om en besparelse på mellom fem og ti tusen kroner pr. mnd. Flere sier rett ut at de ikke vil bo med så høye utgifter til oppvarming som de gjør i sin nåværende bolig, sier Klungtvedt, som ikke oppfatter rentestigning som en særlig brems.
– Folk er opptatt av økte bokostnader, og det imøtekommer vi gjennom gunstige finansieringsordninger. Vi tilbyr blant annet 20 års avdragsfrihet på felleslånet, noe som er svært gunstig med tanke på inflasjonen, forklarer markedssjefen.

Trend: Folk vil unngå ensomhet

INEO skal overlevere hele 138 nye boliger i løpet av 2023. Med kun en leilighet som er ferdigstilt og ikke solgt, mener Klungtvedt at det lokale boligmarkedet er sterkt.
– I INEO-prosjekter som ferdigstilles inneværende år, er det kun 14 ledige. Prosjekter som ferdigstilles i 2024 og 2025, er også etterspurte. Se bare på Bryggene på Hommersåk hvor folk overnattet i kø før salgsstart, sier Klungtvedt, som merker en tydelig endring i forventningene markedet har til innholdet i et boligprosjekt.
– Vi må levere innholdsrike fellesarealer av god standard, tilrettelegge for felles opplevelser og sørge for at folk får gode møtesteder i eget nabolag. For mange handler det rett og slett om en sosial og trygg hverdag, og unngå ensomhet. Det er også en grunn til at vi opplever et rekordsterkt første kvartal, sier Klungtvedt.

Fakta, INEO Eiendom:

  • INEO Eiendom har etablert seg som av de største boligutviklerne på Vestlandet.
  • Selskapet har siden oppstart solgt mer enn 1900 boliger.
  • Å være tidlig ute med innovative løsninger, er blant forretningsidéene.
  • I perioden 2018 til 2023 har kvadratmeterprisen i INEO-prosjekter steget fra 53.500 kr. pr kvm til like under 65.000 kr. pr kvm.
  • Les mer på www.ineoeiendom.no

For mer informasjon, kontakt Roy Klungtvedt: 971 63 999 / roy@ineoeiendom.no.

Rekordsterkt første kvartal for INEO Eiendom

Rekordsterkt første kvartal: INEO Eiendom har aldri solgt så mange boliger i 1. kvartal som i 2023. Grafikk: Ensign.

Rekordsterkt første kvartal

Med 27 leiligheter solgt så langt i 2023, er Rådhusmarka på salgstoppen i Sandnes. 3D-illustrasjon: Ensign.

Design: Ensign